Здійснення процедури митного контролю транспортних засобів на в’їзд до Республіки Молдова

Відповідно до інформації Чернівецької митниці Державної митної служби України у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України спостерігається значне збільшення транспортних засобів комерційного призначення, що переміщуються через пункти пропуску на державному кордоні. З метою врегулювання ситуації, керівництвом митниці на постійній основі проводяться робочі зустрічі з представниками контролюючих органів суміжної сторони.

Під час зустрічі представниками митних органів Республіки Молдова було зазначено, що відповідно до Протоколу засідання молдавсько-української Змішаної Комісії по міжнародному автомобільному сполученню від 26.08.2022 перевезення вантажів при двосторонньому та транзитному перевезенні територіями Республіки Молдова та України будуть здійснюватися без договорів. Рішення вступило в силу 01.09.2022 року та діє до 31.12.2023. Зауважено, що пропуск транспортних засобів загальною масою понад 40 тон (без спеціальних Дозволів на здійснення міжнародних перевезень великовагових вантажів) не здійснюватиметься.

Важливим чинником в пришвидшенні проходження митного оформлення буде слугувати наявність в базі молдавської митниці відповідної митної декларації. Задля завчасного оформлення необхідних документів надано реквізити брокерських компаній, що здійснюють свою діяльність в пункті пропуску.

Перелік брокерських організацій, що здійснюють свою діяльність в пункті пропуску «Крива-Мамалига»

п/п

Назва організації

Номер телефону

Електронна адреса

1

Valah broker vamal

+373 24 747 414

+373 68 199 633

criva@valah.md

2

Eximservice Broker SRL

+373 68 007 726

criva.exim@gmail.com

3

Dectrans-Broker SRL

+373 69 931 193

criva@dectrans.nd

 

Виконання даних вимог покращить роботу пункту пропуску, в частині збільшення кількості транспортних засобів, що слідують через пункту пропуску на українсько-молдавській ділянці кордону.