Президент Американської торговельної палати відвідав Івано-Франківську область

З метою ознайомлення з діяльністю масштабних виробничих об’єктів області, які успішно реалізовують інвестиційні проекти, 15-18 січня 2020 року в області перебував президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер.

За результатами опитування 600 компаній Американської торговельної палати, які вже працюють в Україні, 88% спостерігають зростаня доходів. Ці позитивні настрої стимулюють та зацікавлюють інших іноземних інвесторів, які вивчають ситуацію в регіонах нашої держави, а також галузі, в яких можна розвивати інвестиційну діяльність. «Ціль мого візиту – побачити конкретні підприємства Прикарпаття, які успішно працюють, зустрітися із місцевою владою і зрозуміти ситуацію загалом, щоб донести до інвестора інформацію та, через конкретні приклади успішного ведення бізнесу, зацікавити їх працювати в Україні», - розповів Андрій Гундер.

Під час зустрічі з керівництвом обласної державної адміністрації обговорили інвестиційний потенціал Прикарпаття, залучення інвестицій в економіку краю й важливі аспекти для ведення іноземного бізнесу в Україні. Це – верховенство права, макроекономічна стабільність, співпраця із Міжнародним валютним фондом та прозора податкова політика, а також інфраструктура і логістика.

Американська торговельна палата працює у двосторонньому напрямку: не тільки інформує про інвестиційний потенціал України, але й допомагає українським компаніям, які експортують свою продукцію, працювати з американськими ринками.